Makrela v mrkvi
Suroviny
- 600 g Makrela - filety
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 558.2 mg
- Vláknina 10319 mg
- Vitamín A 10319 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce makrely pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.
-
2
Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme mrkev a mícháme bez podlití. Když mrkev změkne přimícháme rajčatový protlak, nasekanou petrželku a koření. Vložíme porce makrely, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec pokrm podle chuti přisolíme.