Fazolkový salát s okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 9 g
- Sodík 5342 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 466.2 mg
- Vláknina 18099.8 mg
- Vitamín A 18099.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelené fazolky nakrájíme na kousky a podusíme v troše osolené a okyselené vody ne zcela doměkka.
-
2
Tři okurky nakrájíme na kostičky, dvě na kolečka. Kostičky okurek smícháme se scezenými fazolkami a s olejem. Mírně osolíme, případně ochutíme octem s trochou cukru. Fazolky urovnáme do středu salátové mísy a okolo rozložíme plátky okurek střídavě s plátky rajčat. Salát opepříme a posypeme nasekanou pažitkou.