Fazolkový salát s okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 5342 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 466.2 mg
  • Vláknina 18099.8 mg
  • Vitamín A 18099.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelené fazolky nakrájíme na kousky a podusíme v troše osolené a okyselené vody ne zcela doměkka.

  • 2

    Tři okurky nakrájíme na kostičky, dvě na kolečka. Kostičky okurek smícháme se scezenými fazolkami a s olejem. Mírně osolíme, případně ochutíme octem s trochou cukru. Fazolky urovnáme do středu salátové mísy a okolo rozložíme plátky okurek střídavě s plátky rajčat. Salát opepříme a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu