Jemné kapustové lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Voda pitná
  • 11.11 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 15 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 15 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 186.4 mg
  • Draslík 1175.8 mg
  • Vláknina 10472.5 mg
  • Vitamín A 10472.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kapustu nakrájíme nadrobno a podusíme v troše vody doměkka.

  • 2

    V mléce rozmícháme sůl, žloutky, hladkou mouku, podušenou kapustu a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Z připraveného těsta pečeme na oleji menší lívance po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu