Tabulková čokoláda s perníkovým medovým plátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 21 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 11.5 mg
- Draslík 230.1 mg
- Vláknina 4740 mg
- Vitamín A 4740 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme zhruba 75 g na menší kousky nalámané čokolády, hrnec odstavíme a postupně přidáme i zbytek čokolády a necháme ji za stálého míchání rozpustit. Vmícháme nasekané vlašské ořechy a zlaté rozinky.
-
2
Směs vlijeme do suché silikonové formy na tabulkovou čokoládu, rozetřeme a formou několikrát bouchneme o pracovní desku stolu, abychom neměli vzduchové bublinky. Shora do čokolády zamáčkneme jeden perníkový medový plát a čokoládu necháme ztuhnout.