Rychlá perníková buchta s ovocem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 4 polévková lžíce Borůvky
  • 4 polévková lžíce Rybíz červený
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 75.1 mg
  • Draslík 62.9 mg
  • Vláknina 2886.2 mg
  • Vitamín A 2886.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy nasypeme mouku, cukr, prášek do perníku a vanilkový cukr. Přilijeme vlahé mléko, olej a přidáme vajíčka.

  • 2

    Vše zlehka promícháme vařečkou. Vzniklé těsto nalijeme do plechu vyloženým pečícím papírem.

  • 3

    Nakonec rovnoměrně posypeme ovocem.

  • 4

    Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 25 minut při 180°C.

  • 5

    Hotovou buchtu necháme vychladnout a servírujeme.

Komentáře k receptu