Grissini
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1101 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 37.6 mg
- Vláknina 7307.7 mg
- Vitamín A 7307.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
-
2
Do misky vlijeme 150 ml vlažné vody, přimícháme cukr a droždí a necháme asi 15 minut nabobtnat.
-
3
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, zbylou vlažnou vodu, olej a nabobtnalé droždí. Vypracujeme hladké, pružné těsto, které pod utěrkou necháme vykynout.
-
4
Z vykynutého těsta uválíme „hady“ o průměru asi 1 cm a klademe na plech. Těsto potřeme mlékem, posypeme solí a mákem a necháme ještě asi 15 minut kynout.
-
5
Grissini pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, až těsto zezlátne.