Ovocná vařená dřeň – přírodní příchuť do dezertů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Maliny
  • 110 g Cukr krupice
  • 150 g Jahody lesní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 38 mg
  • Vláknina 3382.5 mg
  • Vitamín A 3382.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maliny a lesní jahody rozmačkáme vidličkou v míse, dáme je do kastrólku, zasypeme cukrem a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme je při mírné teplotě do 10 minut, jen jak se rozvaří, cukr se rozpustí a začnou probublávat. Poté ovoce dstavíme z plotny, přes jemné síto je propasírujeme.

  • 2

    Vychladlou dřeň použijeme hned na dochucení (nebo jako součást) různých dezertů. Pokud ji hned nespotřebujeme, dáme ji do kelímku, uzavřeme a dáme do chladničky. V chladu vydrží minimálně týden, jinak můžeme dřeň zamrazit.

Komentáře k receptu