Pečené brambory na sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 6 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 992.2 mg
- Vláknina 12000 mg
- Vitamín A 12000 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme je na větší kusy a dáme do studené vody. Přidáme lžičku soli. Až se začnou vařit, necháme je vařit ještě 4 minuty, pak odstavíme a slijeme.
-
2
Mezitím si při teplotě 220 °C necháme rozpálit plech v troubě. Když je rozpálený, přidáme na něj dvě lžíce sádla a necháme v troubě rozpálit. Poté přidáme i brambory, osolíme a pečeme 30 minut.
-
3
Výsledné brambory budou krásně křupavé na povrchu a jemné vevnitř.