Rychlá okurková osvěžující polévka
Suroviny
- 400 ml Bujón zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Feferony
- 5 ks Okurka salátová
- 0.25 ks Okurka salátová
- 9 ks Kostkový led
- 2 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 2 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1344.5 mg
- Vláknina 9117.1 mg
- Vitamín A 9117.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté salátové okurky rozkrojíme, lžicí vydlabeme semínka, okurky oloupeme a nastrouháme do mixéru. Lístky máty omyjeme, několik si odložíme na ozdobu. Přidáme k nim vinný ocet, lístky kopru, sůl, studený zeleninový bujón, nadrobno pokrájenou malou zelenou chilli papričku - feferonku, olivový olej a rozrdrcený stroužek česneku. Vše rozmixujeme, polévku nalijeme do džbánu a přidáme podle chuti ostrý cayenský pepř. Pak polévku v džbánu zakryjeme, dáme do lednice minimálně na 1 hodinu.
-
2
Malou salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Chlazenou polévku nalijeme do talířů. Podáváme ji s plátky okurky, lístky máty a s 2-3 kostkami ledu v každém talíři.
-
3
Je to báječné osvěžení v horkém létě.