Nejlepší bramboráky

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka polohrubá
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 8 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 63.3 mg
  • Draslík 755.1 mg
  • Vláknina 10272.9 mg
  • Vitamín A 10272.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme najemno, scedíme a dáme do mísy. Česnek utřeme se solí.

  • 2

    K bramborám přidáme česnek, koření, rozšlehané vejce, mouku a tolik mléka, aby bylo těsto středně husté.

  • 3

    Na troše rozpáleného oleje smažíme tenčí placičky, které odkládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.

Komentáře k receptu