Nejlepší bramboráky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 27 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 63.3 mg
- Draslík 755.1 mg
- Vláknina 10272.9 mg
- Vitamín A 10272.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nastrouháme najemno, scedíme a dáme do mísy. Česnek utřeme se solí.
-
2
K bramborám přidáme česnek, koření, rozšlehané vejce, mouku a tolik mléka, aby bylo těsto středně husté.
-
3
Na troše rozpáleného oleje smažíme tenčí placičky, které odkládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.