Pečené fazole se zeleninou a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Rajčata
  • 500 g Fazole bílé
  • 50 g Petržel kořen
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1027 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 2926.1 mg
  • Vláknina 56195 mg
  • Vitamín A 56195 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer, rajčata nakrájená na kostky, tymián, rozmarýn a předem namočené fazole. Ještě krátce zarestujeme a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a při 150°C pečeme v troubě asi 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Nakonec pokrm osolíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu