Pečené fazole se zeleninou a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1027 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 2926.1 mg
- Vláknina 56195 mg
- Vitamín A 56195 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer, rajčata nakrájená na kostky, tymián, rozmarýn a předem namočené fazole. Ještě krátce zarestujeme a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a při 150°C pečeme v troubě asi 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Nakonec pokrm osolíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku.