Carpaccio z lososa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 9 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 29.4 mg
- Draslík 213.2 mg
- Vláknina 439.8 mg
- Vitamín A 439.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z filetu dobře očistíme a zbavíme tuku. Rozkrojíme na tenký plát, osolíme a potřeme bazalkovým pestem. Plát zarolujeme, zabalíme do potravinářské folie a do alobalu. Roládu pevně utáhneme a necháme zamrazit.
-
2
Ztuhlou roládu nakrájíme na tenké plátky, které navrstvíme na talíř lehce potřený olivovým olejem, aby se na něj maso nelepilo. Zakápneme olivovým olejem, dochutíme a dozdobíme parmezánem a rukolou.