Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 25 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 110.5 mg
- Draslík 24.1 mg
- Vláknina 2552 mg
- Vitamín A 2552 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 207.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
-
2
Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí plátky těsta, kterými obalujeme omyté, čerstvé jahody. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě, do které jsme přidali vanilkový cukr, proužek citronové kůry a trochu rumu. Podle velikosti knedlíků vaříme 4-5 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.
-
3
Zdroj: http://www.lidovky.cz/zkuste-tvarohove-knedliky-s-jahodami-radi-roman-paulus-pi4-/dobra-chut.aspx?c=A130618_154535_dobra-chut_ape