Salát mix
Suroviny
- 60 g Salát kadeřavý
- 80 g Okurka salátová
- 50 g Salát Polníček
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Kedlubna
- 3 ks Rajčata
- 4 ks Ředkvička
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Karotka
- 1 ks Cibule červená
- 2 špetka Zázvor mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 18 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1181.8 mg
- Vláknina 20111 mg
- Vitamín A 20111 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si jednoduchý dresing: do misky dáme kvalitní olivový olej, chilli olej, sůl, dobře utřené stroužky česneku a 1-2 špetky mletého zázvoru. Vše dobře promícháme a necháme chvilku odstát.
-
2
Z omytých listů salátu setřepeme vodu, potrháme je na menší kusy a dáme do mísy. Očistíme, omyjeme zeleninu: zralá rajčata, karotku, kedlubnu, ředkvičky, jarní cibulku, červenou cibuli, salátovou okurku, papriky a chilli papričku zbavíme semínek a žeber. Červenou cibuli, jarní cibulku, ředkvičky a okurku pokrájíme na tenké plátky. Papriky a chilli na tenké proužky, karotku a kedlubnu nastrouháme na dlouhé nudličky, rajčata pokrájíme na osminky.
-
3
Zeleninu doložíme k salátovým listům, promícháme, posypeme je slunečnicovými a sezamovými semínky, pokapeme dresingem, znovu promícháme a servírujeme.