Rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 7 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 141.3 mg
- Vláknina 1269.3 mg
- Vitamín A 1269.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.
-
2
Uvedeme do varu, přidáme bobkový list a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 10 minut.
-
3
Přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě 10 minut. Před dovařením polévku přisladíme.
-
4
Po procezení do polévky přidáme uvařenou a propláchnutou rýži, sůl a znovu ji povaříme.
-
5
Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.
-
6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.