Jemný brokolicový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1326 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 772.7 mg
- Vláknina 12288.5 mg
- Vitamín A 12288.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, košťál nahrubo nakrájíme.
-
2
V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou), přidáme nakrájený košťál, podle chuti osolíme a vaříme asi 20 minut.
-
3
Potom přidáme růžičky brokolice a ještě asi 5 minut povaříme. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, případně ještě přisolíme a nakonec ochutíme rozetřeným česnekem, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Polévku zjemníme smetanou a před podáváním znovu prošleháme, aby byl krém jemný a lehký.