Filety z mořského vlka s kaší z kandovaného lilku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 20 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 46 mg
- Draslík 677.6 mg
- Vláknina 11683.2 mg
- Vitamín A 11683.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a v pekáči namarinujeme moučkovým cukrem, citronovou šťávou, tymiánem a najemno nasekaným stroužkem česneku.
-
2
Připravený lilek pečeme pod poklicí v troubě při 200 stupních asi 40 minut. Během pečení průběžně mícháme, až lilek zkaramelizuje a změkne. Po upečení ještě teplý lilek rozmixujeme na jemnou kaši, do které postupně zašleháme ořechový olej. Pokud je třeba, přendáme pyré ještě do hrnce a vyvaříme přebytečnou tekutinu.
-
3
Podáváme s pečeným mořským vlkem.
-
4
Příprava ryby: filety z mořského vlka po stranách nařízneme, osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve na straně s kůží. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve rovnoměrně dotýkaly. Přidáme 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, potom odstavíme z plotny a necháme dojít.