Bezlepkové křupavé pečivo s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1136 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 30.1 mg
- Vláknina 8083.9 mg
- Vitamín A 8083.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Semínka quinoi namočíme alespoň 8 hodin předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme a semínka dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme je mixéru, přidáme k nim utřený česnek se solí, vlahou vodu a směs rozmixujeme dohladka.
-
2
Troubu si předehřejeme na 225°C. Pečící plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme olejem. Poté rozmixovaná semínka dáme do mísy, přidáme chia semínka, kypřící prášek do pečiva a znovu vše dobře rozmícháme. Těsto by mělo být polořidké a hladké. Vylijeme ho na připravený plech a rovnoměrně rozetřeme na velmi tenkou placku o síle 3-4mm. Plech s těstem vložíme do trouby a pečeme zprudka dozlatova celkem 16-18 minut. Vychladlé pečivo nakrájíme na obdélníčky a podáváme.