Restovaná štika na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Pórek
  • 220 g Štika obecná
  • 40 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 55.5 mg
  • Vláknina 1171.8 mg
  • Vitamín A 1171.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a osušený filet ze štiky rozkrojíme na dva díly. Potřeme je hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na tenké kroužky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme štiku z každé strany dozlatova. Nejdříve restujeme stranu s kůží. Porce štiky vyjmeme, odložíme je do mísy. K oleji přidáme máslo. Když se rozehřeje, dáme na omastek pórek, zpěníme ho, ochutíme ho solí, na něj poklademe porce štiky, vše podlijeme troškou vody a pod poklicí, při mírné teplotě, dusíme přibližně 10-12 minut.

  • 4

    Porce měkké ryby dáme na talíře, podušený pórek rozložíme na porce štiky i okolo nich, přelijeme výpekem a hned teplé servírujeme.

Komentáře k receptu