Restovaná štika na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 6 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 55.5 mg
- Vláknina 1171.8 mg
- Vitamín A 1171.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a osušený filet ze štiky rozkrojíme na dva díly. Potřeme je hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce.
-
2
Očištěný pórek nakrájíme na tenké kroužky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme štiku z každé strany dozlatova. Nejdříve restujeme stranu s kůží. Porce štiky vyjmeme, odložíme je do mísy. K oleji přidáme máslo. Když se rozehřeje, dáme na omastek pórek, zpěníme ho, ochutíme ho solí, na něj poklademe porce štiky, vše podlijeme troškou vody a pod poklicí, při mírné teplotě, dusíme přibližně 10-12 minut.
-
4
Porce měkké ryby dáme na talíře, podušený pórek rozložíme na porce štiky i okolo nich, přelijeme výpekem a hned teplé servírujeme.