Zapečené rybí filé na kysaném zelí
Suroviny
- 250 g Zelí kysané
- 250 g rybí filé
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 2 špetka Paprika mletá pálivá
- 2 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 257.1 mg
- Vláknina 4982.5 mg
- Vitamín A 4982.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Kysané zelí mírně promyjeme v sítu, pak ho dáme do mísy. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky. Přidáme ji k zelí, přidáme ještě pálivou papriku, kmín a podle chuti zelí případně dosolíme.
-
2
Mražené rybí filé z tresky omyjeme, osušíme, ochutíme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.
-
3
Zapékací misku vytřeme zbývajícím olejem ze smaženého filé, na dno dáme kysané zelí, na ně položíme porce filé a zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby. Filé se zelím pečeme přibližně 20 minut.
-
4
Horké porce dáme na talíře a hned servírujeme.