Cukeťák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 160 ml Jogurt bílý
  • 200 ml Rum
  • 160 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 hrnek Cuketa
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1337 kcal
  • Sacharidy 166 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 128.4 mg
  • Draslík 394.8 mg
  • Vláknina 11397.1 mg
  • Vitamín A 11397.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ořechy nasekáme nahrubo a s rozinkami je na 60 minut namočíme do rumu.

  • 2

    Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem.

  • 3

    Cuketu nahrubo nastrouháme, aby jí byly 2 hrnky (250 ml). Mouku prosejeme a smícháme se sodou, skořicí a zázvorem.

  • 4

    V míse do pěny našleháme cukr s vejci.

  • 5

    Vejce s cukrem - i vanilkovým vyšleháme do husté pěny. Přimícháme jogurt, olej a mouku. Do vymíchaného těsta zapracujeme cuketu a na závěr rozinky s ořechy i s rumem.

  • 6

    Těsto rozetřeme na plech a troubě předehřáté na 150 °C pečeme, až zezlátne. Že je koláč hotový, poznáme, když vpíchneme do těsta špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, je koláč upečený.

  • 7

    Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem a krájíme na kostky.

Komentáře k receptu