Dušené vepřové maso s baby karotkou a hráškem
Suroviny
- 180 g Vepřová plec
- 120 g Zelenina mražená baby karotka s hráškem
- 120 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 24 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 69.9 mg
- Draslík 356.3 mg
- Vláknina 2042.8 mg
- Vitamín A 2042.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté libové vepřové plecko osušíme a pokrájíme na malé kostky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. V kastrólu si na rozehřátém oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme k němu pokrájené maso a za občasného promíchání maso s cibulí smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Poté maso podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli, kmínem, sójovou omáčkou, podlijeme vodou a pod poklicí ho při mírné teplotě dusíme přibližně 30 minut. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu mraženou baby karotku s hráškem, promícháme a dusíme ještě 7-10 minut. Podle chuti maso se zeleninou můžeme dosolit.
-
2
Vepřové maso se zeleninou má lahodnou chuť, podáváme ho hned teplé.