Tortilla s hovězím masem
Suroviny
- 20 g Sůl
- 50 g Salát ledový
- 20 g Pepř 4 barev
- 100 g Kukuřice
- 10 ml Olej olivový extra panenský
- 4 kávová lžička Pažitka
- 4 kávová lžička Bazalka
- 2 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička citrónové šťávy
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Jogurt bílý
- 1 ks Zakysaná smetana
- 4 ks Tortilla
- 8 ks Eidam 30% uzený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1996 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 238.9 mg
- Vláknina 10715.3 mg
- Vitamín A 10715.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme půlku jemně nakrájené cibulky. Až cibulka zesklovatí, přidáme maso a necháme chvilku podusit. Občas promícháme.
-
2
Dresing si připravíme tak, že si do mísy dáme celý bílý jogurt a celou kysanou smetanu. Přidáme nakrájenou pažitku, bazalku, oregano a zakápneme kapičkou citronové šťávy. Mírně osolíme a promícháme. Dle chuti opepříme.
-
3
Tortilly si připravíme buď opečené jemně na pánvi (kdo má radši křupavější tortillu), nebo v horkovzdušné troubě. Opláchneme ledový salát a rajčátka a necháme okapat. Poté rajčátka nakrájíme na menší kousky a dále si připravíme kukuřici. Maso dále jemně promícháme a po dobu dvaceti minut necháváme na pánvi (aby maso bylo sušší). Nakonec maso dochutíme pepřem a solí dle chuti.
-
4
Na připravenou tortillu poklademe salát, rajčátka, sýr, slaninu, kukuřici nakonec pokládáme maso a polijeme zálivkou. Tortillu zatočíme a zabalíme do alobalu, aby nám nevychladla.