Zavináče z kapra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 60 g Sůl
  • 160 g Cukr krupice
  • 500 g Zelí kysané
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.75 l Ocet kvasný lihový
  • 0.75 l Voda pitná
  • 1 kg Kapr obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 853 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 8654 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 2003.4 mg
  • Vláknina 21643.9 mg
  • Vitamín A 21643.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zavináče budeme dělat z filetů z kapra, rozdělíme je na 6 kusů.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kysané zelí scedíme a překrájíme.

  • 3

    Do hrnce vlijeme suroviny na lák a přivedeme do varu. Každý filet namočíme do vroucího láku, poté položíme na desku kůží dolů a necháme zchladnout. Lák na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Každý filet osolíme, opepříme, přidáme pár koleček cibule a kořenové zeleniny a trochy zelí. Filety srolujeme a upevníme párátky.

  • 4

    Do lahve dáme po vrstvách zelí, cibuli, zeleninu a zavináče. Na vrchu bude zelí.

  • 5

    Zavináče zalijeme lákem, aby byly potopené, převážeme celofánem a v chladu necháme asi 10 dní uležet.

Komentáře k receptu