Makovo-ovesné lívance
Suroviny
- 150 ml Mléko plnotučné
- 200 ml Zakysaná smetana
- 100 ml Sirup javorový
- 4 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 5 polévková lžíce Mák mletý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka špaldová
- 5 polévková lžíce Ovesné vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 23 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 152.4 mg
- Draslík 338.6 mg
- Vláknina 6667 mg
- Vitamín A 6667 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 238 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse pečlivě promícháme kysanou smetanu s mlékem, rozšlehanými vejci, solí, medem, olejem, vločkami, mletým mákem a moukou s kypřicím práškem.
-
2
Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, poté na vymaštěném lívanečníku postupně smažíme lívance z obou stran dozlatova.
-
3
Lívance podáváme přelité javorovým sirupem.