Špagety se šunkou a špenátem
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
- 300 g Šunka dušená
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 80 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 17 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 138.1 mg
- Draslík 566.9 mg
- Vláknina 14668.5 mg
- Vitamín A 14668.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek rozdrtíme, cibuli nakrájíme nadrobno. Špenát nerozmrazujeme, jen rozdělíme na kusy. Šunku vcelku nakrájíme na nudličky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme šunku a chvíli smažíme. Poté přidáme špenát, osolíme a opepříme. Pod poklicí pomalu dusíme za častého míchání. Poté přidáme rozšlehaný žloutek, povaříme a na závěr zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku. Chvíli ještě povaříme.
-
3
V mezičase uvaříme v osolené vodě špagety al dente, scedíme a držíme na teple.
-
4
Špagety přeložíme na talíře a do jejich středu dáme špenát.