Segedínský guláš z králíka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 750 g Králík
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 189.3 mg
  • Draslík 954.8 mg
  • Vláknina 5997.6 mg
  • Vitamín A 5997.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, zelí scedíme a překrájíme. Králičí maso vykostíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme. Do masa vmícháme mouku, chvíli restujeme, přidáme papriku, zamícháme, přidáme zelí, zalijeme vínem, trochou vody a za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vodu.

  • 3

    Guláš odstavíme ze sporáku a vmícháme zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu