Dušené fazolky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 444.8 mg
- Vláknina 7785 mg
- Vitamín A 7785 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelené fazolky nakrájíme na kratší nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme, oloupaný česnek rozetřeme.
-
2
Připravenou zeleninu dáme do kastrolu na rozehřátý olej, osolíme a dusíme pod pokličkou.
-
3
Když fazolky změknou a tekutina se téměř odpaří, zeleninu mírně osladíme a přisypeme nasekanou petrželku.