Zapečený bramborák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1372 kcal
- Sacharidy 266 g
- Tuky 13 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 47.4 mg
- Draslík 718.2 mg
- Vláknina 29607.7 mg
- Vitamín A 29607.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C, pekáč vymažeme sádlem.
-
2
Oloupané a omyté brambory nastrouháme najemno, slijeme, přidáme rozšlehané vejce, mouku, sůl a koření. Pečlivě promícháme a těsto vlijeme do vymazaného pekáče.
-
3
Bramborák pečeme zhruba 40 minut, poté obrátíme a dopečeme.