Dietní tvarohový koláč
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Tvaroh jemný
- 15 g Cukr krupice
- 20 g Droždí
- 20 g Solamyl
- 100 ml Mléko odtučněné
- 150 ml Mléko odtučněné
- 1 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 5 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 100.4 mg
- Draslík 66.3 mg
- Vláknina 1380 mg
- Vitamín A 1380 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V troše vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
-
2
Z hladké mouky, kvásku, celého vejce a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout.
-
3
Z tvarohu, solamylu, zbylého mléka a žloutků vymícháme krém a ochutíme sladidlem.
-
4
Vykynuté těsto rozválíme na plát a pomocí válečku přeneseme do máslem potřené formy.
-
5
Povrch těsta potřeme připravenou tvarohovou náplní.
-
6
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Po upečení a vychladnutí nakrájíme na 10 porcí.