Mandlové vepřové medailonky s pepřovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1215 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 47.1 mg
- Draslík 1150.5 mg
- Vláknina 9954.4 mg
- Vitamín A 9954.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Medailonky nakrájené z panenky osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme na pánvi na oleji.
-
2
Na jiné pánvi nasucho opražíme mandle a medailonky v nich obalíme.
-
3
Pepřová omáčka: připravíme ji smícháním jogurtu s rajčaty nakrájenými na kostičky a s nasekanými kapary. Omáčku ochutíme solí, zeleným pepřem a nasekaným koprem.
-
4
Omáčkou přelijeme omytý, na kousky natrhaný salát.
-
5
Medailonky podáváme s pepřovou omáčkou a vařenými bramborami.