Mandlové vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Brambory vařené
  • 90 g Vepřová panenka
  • 3 g Olej olivový
  • 100 g Salát hlávkový
  • 80 g Rajčata
  • 2 g Mandle plátky
  • 50 g Jogurt nízkotučný
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř zelený mletý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1215 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 47.1 mg
  • Draslík 1150.5 mg
  • Vláknina 9954.4 mg
  • Vitamín A 9954.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Medailonky nakrájené z panenky osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme na pánvi na oleji.

  • 2

    Na jiné pánvi nasucho opražíme mandle a medailonky v nich obalíme.

  • 3

    Pepřová omáčka: připravíme ji smícháním jogurtu s rajčaty nakrájenými na kostičky a s nasekanými kapary. Omáčku ochutíme solí, zeleným pepřem a nasekaným koprem.

  • 4

    Omáčkou přelijeme omytý, na kousky natrhaný salát.

  • 5

    Medailonky podáváme s pepřovou omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu