Tvarohový knedlík s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 6 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 55.1 mg
- Draslík 92.6 mg
- Vláknina 5760 mg
- Vitamín A 5760 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z měkkého tvarohu, 1/5 vejce, z krupice a špetky soli vypracujeme těsto.
-
2
Čistou plátěnou utěrku potřeme změklým máslem, z těsta vytvarujeme knedlík a zabalíme do utěrky. Utěrku na obou koncích zavážeme nití, jako při přípravě např. vídeňského knedlíku.
-
3
Knedlík vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 20 minut.
-
4
Omyté a okapané borůvky vidličkou rozmačkáme a mírně osladíme.
-
5
Uvařený knedlík vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky a přelijeme rozmačkanými borůvkami.