Záhorácký závitek II
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Zelí kysané
- 800 g Vepřová plec
- 300 g Uzené maso vařené
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 ks Cibule
- 3 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1242 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 109 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 206 mg
- Draslík 817.7 mg
- Vláknina 5255 mg
- Vitamín A 5255 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plec nakrájíme na 4 plátky a naklepeme je. Osolíme a opepříme z obou stran.
-
2
Zelí necháme okapat.
-
3
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na oleji. Po chvíli přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a okapané a překrájené zelí. Opečeme a dáme stranou.
-
4
Zelnou směsí naplníme vepřové plátky a zarolujeme. Obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na másle. Poté přilijeme vodu a dusíme asi 45 minut doměkka.
-
5
Poté maso vyjmeme a vlijeme smetanu a instantní jíšku. Povaříme 5 minut vrátíme maso a můžeme podávat.