Vepřové koule s omáčkou z hoisin omáčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 225 g Fazolové lusky zelené
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Pepř růžový mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 506 mg
  • Vláknina 8790.5 mg
  • Vitamín A 8790.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme se sójovou omáčkou, kukuřičnou moukou, nakrájenými vařenými kaštany a přidáme pepř. Vše pořádně promícháme a vytvoříme 12 koulí.

  • 2

    Vývar smícháme s hoisin omáčkou a zázvorem. Přivedeme k varu a přidáme koule. Vaříme 5 minut, poté přidáme mrkev strouhanou na hrubo, listy čínského zelí, fazolky, jarní cibulku a 5 minut povaříme.

  • 3

    Podáváme v servírovacích mísách.

Komentáře k receptu