Špagety s kozím sýrem
Suroviny
- 50 g Sýr kozí
- 100 g Špagety, Makarony
- 420 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1289 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 642.8 mg
- Vláknina 9469 mg
- Vitamín A 9469 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli se stroužky česneku orestujeme v rozpáleném oleji téměř dozlatova. Přidáme loupaná konzervovaná rajčata, ochutíme je solí, cukrem a pepřem. Vše promícháme a smažíme ještě 2-3 minuty. Rajčata by měla být více nasládlá.
-
2
Do hrnce s vroucí osolenou vodou dáme špagety a uvaříme je přesně podle návodu na skus. Uvařené špagety scedíme, v míse je promícháme s petrželkou a olivovým olejem. Pak je dáme na talíře, na střed poklademe ochucená rajčata, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a hned podáváme.