Filety z tresky na normandský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 3 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 749.5 mg
- Vláknina 21658 mg
- Vitamín A 21658 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nevyloupané slávky podusíme v pánvi pod pokličkou 8-10 minut, aby se otevřely. Vyjmeme je a 100ml vyvařené šťávy uchováme.
-
2
Filety z tresky povaříme v hrnci spolu s bobkovým listem, tymiánem, nadrobno nakrájeným česnekem a šťávou ze slávek. Přiklopíme pokličkou a podusíme 10 minut.
-
3
Filety vyjmeme a do hrnce přidáme rajčatový protlak, tvaroh a slávky. Zvolna zahříváme asi 2 minuty a potom nalijeme na filety.