Roláda s husími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 327.2 mg
- Draslík 570.4 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou necháme odležet. Rozkrojíme ji na plát do obdélníkového tvaru, naklepeme, osolíme, opepříme.
-
2
Na tuto připravenou svíčkovou postupně naklademe slabé plátky šunky, husích jater, natvrdo uvařené vejce pokrájené na kolečka a plátky slaniny.
-
3
Svíčkovou stočíme do rolády a převážeme slabým provázkem. Opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku. Podléváme horkým vývarem a pečeme v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou, do které přidáme kousek másla. Doba pečení je přibližně 20 minut, dokud maso nezměkne.
-
4
Upečenou roládu naporcujeme na plátky a přeléváme šťávou z masa.
-
5
Jako příloha jsou vhodné brambory posypané nakrájenou petrželkou nebo dušená rýže. Můžeme servírovat s různými zeleninovými saláty.