Roláda s husími játry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 150 g Játra husí
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka drůbeží
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 327.2 mg
  • Draslík 570.4 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou necháme odležet. Rozkrojíme ji na plát do obdélníkového tvaru, naklepeme, osolíme, opepříme.

  • 2

    Na tuto připravenou svíčkovou postupně naklademe slabé plátky šunky, husích jater, natvrdo uvařené vejce pokrájené na kolečka a plátky slaniny.

  • 3

    Svíčkovou stočíme do rolády a převážeme slabým provázkem. Opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku. Podléváme horkým vývarem a pečeme v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou, do které přidáme kousek másla. Doba pečení je přibližně 20 minut, dokud maso nezměkne.

  • 4

    Upečenou roládu naporcujeme na plátky a přeléváme šťávou z masa.

  • 5

    Jako příloha jsou vhodné brambory posypané nakrájenou petrželkou nebo dušená rýže. Můžeme servírovat s různými zeleninovými saláty.

Komentáře k receptu