Fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 7 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 378.7 mg
- Vláknina 7068.4 mg
- Vitamín A 7068.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole přebereme a několikrát pečlivě propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě uvaříme téměř doměkka. V průběhu vaření doléváme podle potřeby vařící vodu.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.
-
3
Za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažnou vodou a odvarem z fazolí, přidáme česnek utřený se solí a mletý pepř.
-
4
Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
-
5
Potom polévku procedíme, vložíme do ní uvařené fazole a velmi krátce povaříme.
-
6
Do hotové polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
-
7
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.