Dušené kuřecí maso na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2095 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1108.3 mg
- Vláknina 8155 mg
- Vitamín A 8155 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek nakrájíme na kolečka a smažíme ho v hrnci na másle. Po chvíli přidáme vývar a vaříme 10 minut do změknutí.
-
2
Mezitím si každé kuřecí maso podélně přepůlíme a pak každou polovinu ještě jednou přepůlíme. Získáme tak celkem 8 kousků masa. Ty osolíme a opepříme.
-
3
Maso přidáme k pórku a dusíme ho asi 10 minut. Poté maso vyjmeme, zvýšíme teplotu a vaříme, dokud se z pórku nevypaří přebytečná voda.