Vepřová játra na cibulce
Suroviny
- 300 g Cibule
- 500 g Játra vepřová
- 100 ml Víno červené
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 9 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 377.2 mg
- Draslík 569.8 mg
- Vláknina 8328.5 mg
- Vitamín A 8328.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na tenké nudličky (nebo nastrouháme na jemno) a osmažíme je na oleji. Přidáme játra – očištěná a nakrájená na nudličky. Opečeme a zaprášíme moukou.
-
2
Poté přidáme víno a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem a balsamicem a dusíme 20 minut doměkka, podle potřeby podléváme vodou nebo dalším vývarem.
-
3
Podáváme ozdobené petrželkou.