Hovězí ragú s paprikami
Suroviny
- 450 g Hovězí maso zadní
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Tuřín
- 0.5 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 601 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 192.5 mg
- Vláknina 5215.5 mg
- Vitamín A 5215.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájené na kostky zprudka osmahneme v kastrolu potřeném olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme asi 1 minutu. Potom přidáme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.
-
2
Očištěné papriky nakrájíme na proužky, očištěnou mrkev a vodnici (tuřín) nakrájíme na kousky. Zeleninu vsypeme do kastrolu a vše dusíme ještě 5 minut.
-
3
Nakonec vmícháme škrob rozpuštěný ve 2 lžících vody a za občasného míchání ragú povaříme 3 minuty.