Polévka s vaječnými žloutky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1116 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 740.4 mg
- Draslík 306.4 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé žloutky rozšleháme v míse a přilijeme 400ml hovězího vývaru bez tuku. Znovu dobře rozšleháme.
-
2
Směs přecedíme do kastrolu. Kastrol položíme do horké vodní lázně, zahříváme a když začne směs houstnout, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
3
Vzniklé těsto nakrájíme na plátky a potom na nudličky, které rozdělíme do misek nebo do hlubokých talířů.
-
4
Zbylý vývar ohřejeme, horký nalijeme do misek s nudličkami a ihned podáváme.