Polévka s vaječnými žloutky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1116 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 740.4 mg
  • Draslík 306.4 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé žloutky rozšleháme v míse a přilijeme 400ml hovězího vývaru bez tuku. Znovu dobře rozšleháme.

  • 2

    Směs přecedíme do kastrolu. Kastrol položíme do horké vodní lázně, zahříváme a když začne směs houstnout, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 3

    Vzniklé těsto nakrájíme na plátky a potom na nudličky, které rozdělíme do misek nebo do hlubokých talířů.

  • 4

    Zbylý vývar ohřejeme, horký nalijeme do misek s nudličkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu