Vejce plněná makrelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr čerstvý bez tuku
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Filety z makrely konzervované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 78.7 mg
  • Vláknina 133.3 mg
  • Vitamín A 133.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce předem uvařená natvrdo oloupeme a podélně rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    Žloutky vyjmeme, dáme do mísy a bílky odložíme. Do mísy k žloutkům přidáme okapané filety z makrely, čerstvý sýr, hořčici, podle chuti sůl a pepř. Vše rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme.

  • 3

    Směsí naplníme bílky.

  • 4

    Před podáváním necháme chvíli uležet v chladničce.

Komentáře k receptu