Vejce plněná makrelou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 6 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 78.7 mg
- Vláknina 133.3 mg
- Vitamín A 133.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce předem uvařená natvrdo oloupeme a podélně rozkrojíme na poloviny.
-
2
Žloutky vyjmeme, dáme do mísy a bílky odložíme. Do mísy k žloutkům přidáme okapané filety z makrely, čerstvý sýr, hořčici, podle chuti sůl a pepř. Vše rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme.
-
3
Směsí naplníme bílky.
-
4
Před podáváním necháme chvíli uležet v chladničce.