Sekaný řízek se sýrem II
Suroviny
- 400 g Hovězí maso mleté
- 7 g Pepř růžový mletý
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 4 plátek Eidam 30% uzený
- 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 125.8 mg
- Draslík 491.3 mg
- Vláknina 3272.5 mg
- Vitamín A 3272.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Housku – nejlépe den až dva starou – nakrájíme na kostičky a zalijeme ji mlékem.
-
2
Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku nakrájíme na kostičky.
-
3
Mleté maso smícháme s vejcem, cibulí nakrájenou najemno, utřeným česnekem, osolíme a opepříme. Na konec přidáme i vymačkanou housku. Pořádně promícháme a vytvoříme 4 bochánky, které osmažíme na pánvi na oleji dozlatova. Zároveň s masem opékáme i rajčata a papriku.
-
4
Poté rajčata a paprika naršíme na masové bochánky a přikryjeme plátkem sýra. Přiklopíme poklicí a necháme sýr rozpustit.