Kuřecí paličky tandoori

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Kajenský pepř
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 175.8 mg
  • Draslík 713 mg
  • Vláknina 5530 mg
  • Vitamín A 5530 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna rozdělíme na horní a dolní stehna. Ze dvou stehen tak získáme čtyři kusy masa.

  • 2

    Římský kmín nadrtíme v hmoždíři na prášek. Pokud nemáme kajenský pepř, můžeme použít kousek chilli papričky, kterou take rozdrtíme v hmoždíři. Kajenský pepř totiž není nic jiného než mleté chilli papričky.

  • 3

    Rozdrcené koření smícháme s cibulí nasekanou najemno (nebo ji klidně můžeme rozmixovat na kaši), utřeným česnekem, mletým zázvorem (nebo čerstvě strouhaným), solí a nakonec přidáme i jogurt. Vše pořádně promícháme.

  • 4

    Nyní přidáme kuřecí maso, které pořádně namočíme do marinády. Zakryjeme a necháme do druhého dne odležet.

  • 5

    Druhý den vyjmeme z marinády, necháme okapat a dáme do pekáčku vymazaného olejem. Pečeme 15 minut na 200 °C, poté otočíme a pečeme za občasného otočení ještě 45 minut.

Komentáře k receptu