Lívance s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 14 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 67.6 mg
- Draslík 293.5 mg
- Vláknina 7590 mg
- Vitamín A 7590 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmícháme droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidáme vejce a mouku, opatrně osolíme a v teple necháme vykynout.
-
2
Do vykynutého těstíčka vmísíme nastrouhaná oloupaná jablka.
-
3
Z obou stran opékáme na rozpáleném lívanečníku.
-
4
Před podáváním lívance pomažeme džemem.