Fazole s kuřecím masem z jednoho hrnce
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 2 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Grilované kuřecí stehno
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Brambory
- 1 ks Maďarská klobása
- 1 balení Fazole v tomatové omáčce
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 9 g
- Sodík 2424 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 921 mg
- Vláknina 14347 mg
- Vitamín A 14347 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli dosklovita. Poté přidáme paprika a chvíli opékáme. Poté přidáme kuřecí stehno, tymián a bobkový list a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo stehno téměř celé ponořené.
-
2
Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přidáme masox a vaříme 30 minut doměkka.
-
3
Poté přidáme fazole i s nálevem, oloupané a nakrájené brambory a klobásu nakrájenou na půlkolečka a vaříme 10 minut.
-
4
Poté vyjmeme kuře, zbytek pořád vaříme (budeme vařit ještě asi 30 minut). Až kuře trochu vychladne, tak z něj stáhneme kůži a vidličkou ho natrháme na kousky, které vrátíme do hrnce.
-
5
Vaříme do té doby, dokud se nevypaří přebytečná tekutina. Od vyjmutí kuřete to je asi 30 minut.