Salát z hlávkového zelí, kopru, křenu a pikantní zálivky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 7 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 702.3 mg
- Vláknina 12800 mg
- Vitamín A 12800 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší očištěnou hlávku zelí rozkrojíme na 4 díly. Vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky do mísy. Očistíme cibule šalotky, rozpůlíme je, pokrájíme na tenké plátky a přidáme je k zelí. Omyté a oloupané sladké jablko oloupeme, nastrouháme ho na hrubém struhadle do mísy k zelí. Očištěný kousek křenu nastrouháme na jemném struhadle a hned ho přimícháme do zelí. Malý svazek mladého kopru promyjeme pod tekoucí vodou, pokrájíme ho nadrobno a dáme do mísy. Vše trochu osolíme, pokapeme olivovým olejem a znovu promícháme.
-
2
Ve sklenici rozpustíme v 50ml vody 2 lžice cukru, přidáme 1 lžíci octa a promícháme. Zálivku nalijeme na salát, který znovu vidličkou promícháme.
-
3
Salát rozdělíme do misek a servírujeme.