Houskový knedlík s dalamánkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Droždí
  • 100 g Mléko polotučné
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Dalamánek
  • 0.5 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 149.5 mg
  • Vláknina 1530 mg
  • Vitamín A 1530 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme zkvasit jednu třetinu vlažného mléka s droždím.

  • 2

    Do mouky dáme zbylé mléko, vejce, kvásek a trochu soli. V míse vypracujeme těsto. Přidáme na kostičky nakrájený dalamánek a necháme vykynout (asi 45 minut).

  • 3

    Pomoučíme vál a těsto zpracujeme do tvaru knedlíku. Šišku vložíme do vroucí osolené vody a přibližně 20 minut vaříme.

  • 4

    Knedlík vyjmeme a nakrájíme na přibližně deset koleček.

Komentáře k receptu