Rychlý steak z tuňáka s česnekovým dresingem
Suroviny
- 80 g Rukola
- 100 g Salát Rosso
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 8 ks Rajčata Cherry
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Tuňák obecný
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 914.6 mg
- Vláknina 2865.3 mg
- Vitamín A 2865.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové listy a rukolu omyjeme a necháme okapat. Malá cherry rajčata překrojíme na poloviny. Salát s rukolou ozdobně poklademe na servírovací talíře, na ně položíme půlky cherry rajčátek.¨
-
2
Z omytého a osušeného citrónu vymačkáme šťávu. Očištěný větší stroužek česneku nakrájíme na velmi drobné kousky. Z omytých snítek petrželky a ze snítky čerstvého oregána otrháme lístky a bylinky posekáme nadrobno.
-
3
Do větší misky nalijeme kvalitní olivový olej, přidáme k němu sůl a metličkou ho našleháme doběla. Poté přidáme citrónovou šťávu, česnek, chilli, pokrájené bylinky a posekané kapary. Dresing znovu prošleháme.
-
4
4 steky z tuňáky (přibližně 2cm vysoké) potřeme česnekovým dresingem. V rozpálené pánvi na dobře rozehřátém oleji tuňákové steaky restujeme z každé strany 2 minuty. Hned hotové steaky položíme na talíře se salátovými listy, pokapeme je zbylým dresingem a servírujeme.