Rychlý steak z tuňáka s česnekovým dresingem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Rukola
  • 100 g Salát Rosso
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Tuňák obecný
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 914.6 mg
  • Vláknina 2865.3 mg
  • Vitamín A 2865.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové listy a rukolu omyjeme a necháme okapat. Malá cherry rajčata překrojíme na poloviny. Salát s rukolou ozdobně poklademe na servírovací talíře, na ně položíme půlky cherry rajčátek.¨

  • 2

    Z omytého a osušeného citrónu vymačkáme šťávu. Očištěný větší stroužek česneku nakrájíme na velmi drobné kousky. Z omytých snítek petrželky a ze snítky čerstvého oregána otrháme lístky a bylinky posekáme nadrobno.

  • 3

    Do větší misky nalijeme kvalitní olivový olej, přidáme k němu sůl a metličkou ho našleháme doběla. Poté přidáme citrónovou šťávu, česnek, chilli, pokrájené bylinky a posekané kapary. Dresing znovu prošleháme.

  • 4

    4 steky z tuňáky (přibližně 2cm vysoké) potřeme česnekovým dresingem. V rozpálené pánvi na dobře rozehřátém oleji tuňákové steaky restujeme z každé strany 2 minuty. Hned hotové steaky položíme na talíře se salátovými listy, pokapeme je zbylým dresingem a servírujeme.

Komentáře k receptu